Artikels

Kalk is geen mest, maar zonder kalk kan het gras de voedingselementen uit de meststoffen niet opnemen, en blijft het er pips uitzien. Het brengt de zuurtegraad van de bodem op peil (onze bodems verzuren van nature) en remt mos.Kalk strooi je in het najaar of het vroege voorjaar, nu dus, en best zo snel mogelijk, zodat het de tijd krijgt om op te lossen. Reken op 100 gram Evergreen Gazonkalk per vierkante meter.

Vandaag strooien en over drie dagen al een zichtbaar groener gazon: het lijkt tovenarij maar dat is het niet!

Niets zo vervelend als mos in je gazon. Elke lente en herfst duikt het probleem weer op, zeker als het gras op een slecht gedraineerde bodem of in de schaduw moet groeien. Je kan het mos wel bestrijden maar als de groeiomstandigheden van je gazon niet verbeteren, blijft het probleem terugkomen.

Een stralende tuin is meestal het gevolg van een mooi, dik & groen grastapijt. Maar vaak merk je na de eerste maaibeurt in de lente veel kale plekken op in je gazon. Dit gecombineerd met onkruid en mos en je gazon oogt al een pak minder aantrekkelijk.

Wie ergert er zich nu niet aan kale plekken in het gazon? Met de lente voor de deur willen we liefst zo snel mogelijk weer een stralend grastapijt zonder die lelijke verdorde plekken. En dit met zo min mogelijk werk.

Als het in de zomer warm is, dan gaat er niets boven een bbq in eigen tuin. Wil je familie en vrienden uitnodigen, dan doe je dat het liefst in een tuin die er stralend uitziet. Jammer genoeg kan je gazon er vaak erbarmelijk bij liggen want de zomer is voor het gras de meest stresserend tijd.

Ben je toe aan een nieuw gazon? September is een excellente maand om gras te zaaien; tegen volgende lente is je gazon beloopbaar. Heb je niet zoveel geduld, dan kan je graszoden leggen. In beide gevallen is een goede voorbereiding cruciaal.

Ben je het beu om elke week uren achter je grasmaaier te lopen? Heb je geen zin meer om je nog druk te maken in onkruid en molshopen in je gazon? Met een bloemenveld, een hooilandje of bloemenweide spaar je een pak werk en kopzorgen uit.

Je gazon is een veeleisend stukje groen in je tuin, dat veel verzorging en aandacht vergt. Houd je het regelmatig bij, dan krijg je in ruil een prachtig groen tapijt waar je het jaar rond van geniet.

Na een zomer van droog en warm weer kan je gazon deze herfst wel een opkikkertje gebruiken. Mits de juiste verzorging zal het op tijd kunnen recupereren om mooi groen en gezond de winter in te gaan.

Het gazon is zonder twijfel één van de meest arbeidsintensieve en tijdrovende plekken in de tuin. Maar de voldoening van een goed onderhouden gazon is dan ook groot. In de zomer groeit (gezond) gras snel. Dan moet het zeker elke week worden gemaaid, maar ook weer niet te kort.