Jawel, de Franse geranium die nu vrolijk in huis staat te bloeien, is een zusje van de geraniums die 's zomers de vensterbanken opfleuren.De bloemen zijn heel gelijkend, alleen is de woonkamerversie compacter, met dikkere trossen, maar wel even vrolijke kleurtjes: helderpaars, felroze, lichtroze, donkerrood, felrood en wit. Ruik zeker eens aan het blad, dat ruikt bij een Franse geranium (die overigens niet uit Frankrijk komt, maar uit Afrika!) heel sterk.

De juiste plant in de juiste pot geeft jouw interieur een fikse boost. Speel op trendy en ga voor bromelia's in zotte sixties-kleuren, Polyscias in 50 tinten groen of de betoverende bloemen van de amaryllis.

Je hebt beslist geen groene vingers, diepgaande kennis of een kast vol materiaal nodig om succesvol kamerplanten te houden. Meer dan een liefdevolle verzorging en wat simpele regeltjes volstaan om je huisplanten het jaar rond mooi en gelukkig te houden.

Heb je je kamerplanten een tijdje geen aandacht gegeven dan zullen ze misschien niet meteen doodgaan maar er op termijn wel slordig uitzien, met bladeren vol stof en spinnenwebben. Met een lichte schoonmaak en wat opsmukwerk krijg je ze gelukkig snel weer mooi.

Net zoals we onze kamerplanten water moeten geven omdat de regen er niet bij kan, moeten we ze ook een handje helpen bij het zoeken naar de juiste voedingsstoffen. In een pot zoeken de wortels tevergeefs naar de nodige stoffen die ze anders spontaan in de volle grond zouden vinden.

De orchideeën familie bestaat uit 25 000 verschillende soorten. Een aantal dat jaar na jaar nog steeds groeit. De meeste orchideeën zijn tropische planten die op bomen of tussen rotsen groeien en dus niet direct in de grond.

Geen kerst zonder kerstboom. Feeërieke verlichting, vrolijke versiering en een berg pakjes aan de voet: het hoort er allemaal bij. Alleen… welke boom kiezen?

Kan je ook zo genieten van je kamerplanten? Weet dat achter die façade van mooie huisgenoot een verrassende laboratoriumactiviteit heerst. Sommige kamerplanten blijken immers kampioen in het zuiveren van de lucht.

Het geheim achter een gelukkige kamerplant, is natuurlijk de manier waarop je hem verzorgt. Maar nog belangrijker is de plek waar je hem neerzet.

Hou je van kamerplanten maar vergeet je ze helaas ook vaak water te geven? Dan zijn cactussen en vetplanten iets voor jou - die kunnen weken zonder. Ga voor een collectie mini'tjes en zet ze in toffe potjes.

Het is niet omdat je tuin vol staat, dat je woonkamer kaal en leeg moet ogen. Grote, groene planten scheppen meteen sfeer en zijn allergemakkelijkst in onderhoud. Welkom (terug) aan de vingerplant, ficus en vrouwentongen.