Is je tuin aan renovatie toe of is je huis eindelijk klaar en snak je naar groen en bloemen om je heen? Maar weet je niet goed hoe er aan te beginnen? Met onze leidraad schiet je beslist al een stuk op.

Een tuintje in de stad is pure luxe. Helaas kan het er ook vaak klein, smal en donker zijn, tussen al die omringende gebouwen en muren. Met een slimme aanpak kan je zelfs van een ondankbare plek een heerlijke genietplek maken.

Bij een landelijk huis past een tuin met veel planten, rustige kleuren en zachte, organische vormen. Hagen vormen de structuur; natuursteen en hout bedekken paden en terrassen. Een mooi gazon en een (zwem)vijver past er prachtig bij. Bomen en bloemenborders mogen niet ontbreken

Bij een moderne, uitgepuurde woning past een strakke tuin met sterke lijnen, grote groene vlakken en hier en daar een blikvanger. De stijl is sober, met veel aandacht voor de structuur en architectuur. Dit soort tuinen ademt rust en harmonie uit, ligt er liefst het hele jaar door mooi bij en blijft tijdloos door z’n eenvoud.

Wil je een tuin zonder al te veel franjes of structuur, waar de natuur (binnen bepaalde grenzen) haar gang mag gaan? In een natuurlijke tuin primeren inheemse planten, krijgen dieren de ruimte die ze nodig hebben en zal jij, vooral, meer kunnen genieten en minder moeten werken.

Geen tuin? Meer dan een paar vierkante meter balkon of terras heb je niet nodig om al heerlijk in het groen te zitten. Met een paar mooie potten, eenjarigen, groenblijvers en een miniboompje creëer je al een echt tuingevoel.