Bladluizen

Bladluizen

Omschrijving

De meest voorkomende plaag, waardoor bijna elke plant – van de kleinste struik tot de grootste eikboom – hier op een bepaald moment mee te maken zal krijgen.

Symptomen

Deze kleine insecten leven van het sap van de plant, waardoor deze zwakker wordt en de groei vermindert. De insecten kunnen ook een virus in de plant inbrengen. De bladeren van de plant krullen om en vervormen. De bladluizen verzamelen op de onderkant van de bladeren en, terwijl ze het sap opzuigen, scheiden ze een suikerachtige honingdauw af op de bladeren van lager hangende takken. Dit zorgt voor kleverige bladeren. Bij vochtige omstandigheden ontstaat er een schimmel op deze honingdauw, die er niet alleen verschrikkelijk uitziet, maar ook het licht van de plant wegneemt. De plant zal uiteindelijk sterven. Wanneer bladluizen groeien, vervellen ze ook waardoor er een laagje stof achterblijft op de bladeren.

Behandeling

Je kan een natuurlijke of een chemische insecticide gebruiken. Een natuurlijke insecticide is bijvoorbeeld Naturen Plantaardig insecticide gebruiksklaar. Dit product bevat koolzaadolie die werkt door fysiek contact. Er vormt zich een film waardoor het insect verstikt. Opteer je liever voor een chemische insecticide dan kan je KB Multisect gebruiken. KB Multisect beschermt de gehele plant gedurende 3 à 4 weken. In het geval van bladluizen zijn de eerste resultaten al zichtbaar binnen de 24u na toepassing.

+1