Mieren bestrijden binnen en buiten

Help, een miereninvasie!

In de zomer blijft het een stuk langer licht en is het ook een stuk warmer. Het uitgelezen moment om gezellig in de zon in je tuin of op je terras te zitten met een heerlijk fris drankje. Er is alleen één probleem: maar al te vaak krioelt het in je tuin en op je terras (en vaak ook in je huis) van de mieren. Vervelend, maar gelukkig kan je ze gemakkelijk bestrijden met KB MierenNaturen Mieren, Naturen mierendoosjes of andere middeltjes. Zo heb je geen last meer van kriebelende beestjes en kan je ongestoord genieten!

Waar komen ze vandaan?

Mieren komen naar je gazon omdat ze zeer graag hun nesten maken in gras, boomstronken of oude dikke takken. In je tuin vinden ze ook veel zoetigheden, fruit en groenten om op te eten. Maar mieren zijn hongerige beestjes, ze zijn steeds op zoek naar meer voedsel en komen daarom je huis binnen. Als ze daar eenmaal eten hebben gevonden, laten ze een geurspoor achter om de anderen te verwittigen. Als dat gebeurt, is het hek helemaal van de dam.

Hoe moet je mieren bestrijden?

Als je weet waardoor mieren worden aangetrokken, kan je bepaalde voorzorgen nemen om te vermijden dat ze zich verspreiden in je huis en in je tuin.

1. Hou je huis proper

Mieren zullen minder snel op je huis afkomen als je etensresten zoveel mogelijk verwijdert. Ze zijn nu eenmaal veelvraten die steeds op zoek zijn naar eten en drinken. Hieronder geven we nog enkele gemakkelijke tips om te voorkomen dat mieren je huis binnendringen:

 • Gooi etensresten onmiddellijk in de vuilbak en zet je vuile borden meteen in je vaatwasmachine
 • Stofzuig de plekken waar er kruimels liggen
 • Hou je vuilnisbakken dicht en zo schoon mogelijk
 • Zet je vuilnisbakken zo ver mogelijk van je huis
 • Bewaar fruit en andere zoete dingen in de koelkast
 • Verwijder plasjes water
 • Gebruik azijn om je huis schoon te maken (mieren hebben een hekel aan de geur en met azijn was je ook hun geursporen weg)
 • Leg water met peper, kaneel, nootmuskaat, lavendel, basilicum, krijt of koper bij openingen waar ze zouden kunnen binnenkomen (ze hebben een hekel aan deze geuren en materialen)
 • Maak naden en kieren dicht

Als ze al in je huis zitten kan je ze zeer gemakkelijk elimineren met KB Home defense, een insectenspray die je zonder problemen binnen kan gebruiken aangezien ze geen vlekken maakt en geen geurtjes nalaat. De spray bevriest de mieren al na enkele seconden spuiten en door de smalle blaaspijp kan je vanop 40 cm afstand heel precies mikken.

2. Hou ze weg uit je tuin

Zolang ze met mate aanwezig zijn, is het zeer nuttig om mieren in je tuin te hebben. Ze zorgen er namelijk voor dat je grasmat en rest van je tuin vrij blijven van andere insecten omdat ze alles opeten, waardoor er voor de andere insecten niks overblijft. Maar als er op den duur een echte mierenkolonie ontstaat, dan wordt het een regelrechte ramp.

3. Verdelg ze

Als de mieren toch te koppig zijn en preventieve middelen niet meer helpen kan je ze nog altijd actief bestrijden met KB Mieren, Naturen Mieren of Naturen Mierendoosjes. KB Mieren is een zeer gebruiksvriendelijk product dat snel kruipende insecten elimineert zoals mieren of kakkerlakken. Je kan het gebruiken in je huis, maar ook buiten tegen mierennesten. De producten van Naturen zijn de biologische variant.

Kriebelt het?

Ben je de vervelende mieren in je huis en je tuin meer dan beu? Schrijf je in op onze nieuwsbrief of spring eens binnen bij je dichtstbijzijnde tuincentrum. Onze groenexperts geven je met plezier professionele tips om efficiënt mieren te bestrijden.   

Terug naar indringers

  Onze merken

  • Substral
  • Biologisch Substral Naturen
  • KB plantenbescherming, ongediertebestrijding, voeding, potgrond
  • Evergreen - Gazonverzorging
  • Nieuwe Roundup
debug