Muggen bestrijden in huis en tuin

Mogen we even muggenziften?        

Lange dagen, hoge temperaturen, warme zonnestralen … De zomer is puur genieten, op 1 klein detail na: muggen! Zowel binnenshuis als in je tuin of op je terras kunnen deze insecten ons het leven behoorlijk zuur maken. Maar geen nood, met de raad van ‘I love my garden’ ben je in no time van dit probleem verlost. Je huis hou je muggenvrij met KB Home Defense, terwijl je buiten kunt vertrouwen op de natuur. Wij geloven namelijk heilig in de kracht van kattenkruid!  

Als we 1 nadeel van de zomer moeten noemen, is het wel de aanwezigheid van muggen! Ook al zijn we dierenliefhebbers in hart en nieren; dat eeuwige gezoem, de prikjes en de immense jeuk zijn we liever kwijt dan rijk. Om nog maar te zwijgen over de lelijke, rode bobbels die ons lichaam ontsieren na de beet. ‘I love my garden’ vertelt je hoe je binnen én buiten muggen kunt bestrijden.

Hou je huis muggenvrij

Wil je binnenshuis de muggen verjagen, dan raden we de nieuwe KB Home Defense tegen vliegende insecten aan. Schud de bus voor gebruik en spray gedurende 1 à 2 seconden vanuit het midden van de kamer. Zorg ervoor dat alle ramen en deuren gesloten zijn. Wacht 10 minuten voordat je de kamer betreedt en verlucht deze zorgvuldig voordat je de ruimte weer in gebruik neemt.

Feest in de tuin!

In de zomer is het heerlijk vertoeven in de tuin of op het terras, maar ook daar kan je geterroriseerd worden door muggen. Een tuinfeest met vrienden, een bbq met je familie of een aperitief met 2 is natuurlijk veel leuker zonder ongewenste bezoekers. Wil je buitenshuis de muggen bestrijden op een natuurlijke manier? Probeer het dan eens met kattenkruid. Dit kleurrijke kruid is efficiënter dan deet of muggenspray! Decoreer je tafel met een kattenkruid of zet de plant in de buurt van de tafel en geniet van een muggenvrije avond.

De magische kracht van kattenkruid

Kattenkruid heeft zijn naam niet gestolen. De meeste katten zijn namelijk dol op deze krachtig geurende plant met lavendelblauwe blaadjes. Sterker nog: het werkt als een soort drug voor de viervoeters. Kattenkruid bevat namelijk een actief bestanddeel dat vergelijkbaar is met een feromoon. Sommige katten komen daardoor in een soort gelukzalige trance als ze eten van of ruiken aan deze betoverende plant. Kattenkruid scheidt namelijk een isomeer af waar katten gek op zijn, maar die muggen juist verjaagt!

Geef kattenkruid een plekje in je tuin

Wil je langetermijnmaatregelen nemen? Dan kan je kattenkruid ook planten in je tuin om permanent de muggen te bestrijden. Kies een plekje in de zon en reserveer genoeg ruimte. Deze bodembedekker heeft nogal eens de neiging om te woekeren. Behalve kleigrond is elke bodem geschikt voor kattenkruid. Gebruik Naturen universele tuinmest bij het aanplanten voor een weelderige bloei. Kattenkruid heeft niet veel verzorging nodig. Knip in de zomer wat stengels af en knip de plant na de bloei af bij de grond. Zo geniet je van een weelderige 2e bloei.

Meer weten?

Wil je meer weten over de verzorging van kattenkruid of wil je een plant kopen? Haast je dan naar je dichtstbijzijnde tuincentrum. Dit is de snelste weg naar een muggenvrije zomer!

Terug naar indringers

    Onze merken

    • Substral
    • Substral Naturen
    • KB plantenbescherming, ongediertebestrijding, voeding, potgrond
    • Nieuwe Roundup
debug