Spinnen in huis, een zegen of een last?

Krijg jij ook de kriebels van spinnen in huis en komen er moordlustige gevoelens naar boven zodra je een zwarte achtpoter spot? Grijp niet te snel naar een schoen, want spinnen verrichten ook heel wat nuttig werk. Ze vangen bv. andere spinnen, maar ook een heleboel insecten. Zo helpen ze de verspreiding van ziekten op planten voorkomen. Ben je nog niet overtuigd? Volg dan onze tips op om spinnen te lijf te gaan. 
Je bent je er (gelukkig!) niet altijd van bewust, maar jouw huis herbergt waarschijnlijk meer dan 1000 spinnen. De meeste zitten verstopt, bv. in je kelder, garage en zolder of tussen je muren. Het is dus heel lastig om ze te verjagen, met uitzondering van het leefgedeelte. Wij vertellen je hoe je het aanpakt!

Geen insecten, geen spinnen

Waar insecten zijn, zijn spinnen. Het feit dat spinnen gek zijn op insecten, is jouw sleutel tot succes. Door vliegende en kruipende insecten te bestrijden, weer je immers ook spinnen uit je huis. Hoe je dat doet? Om te beginnen, kan je ervoor zorgen dat je huis elke dag brandschoon is. Insecten houden immers niet van goed schoongemaakte ruimten. Waar ze wél van houden zijn etensrestjes, een vuile vaat, rottend fruit, vuile kleding, vochtige potgrond, honden- of kattenbrokjes en warme, vochtige ruimten. Probeer je woning dus steeds te verkoelen en ventileren.

Reken op insectenverdelgers

Ben je elke dag in de weer met de stofzuiger en zit je huis nog steeds vol insecten? Dan kan je ook kiezen voor de efficiënte insectenverdelgers van KB Home Defense tegen kruipende insecten.

Met glas en papier

Wil je al je spinnen in huis met de hand vangen, dan werkt het trucje met glas en papier nog steeds prima. Zet een glas ondersteboven op de spin, schuif er voorzichtig een papiertje onder, loop ermee naar buiten en laat de spin buiten vrij. Wees voorzichtig en raak de spin niet aan. Ook al is de kans klein dat het om een gevaarlijke spin gaat, spinnen bijten wel als ze zich bedreigd voelen. 

Terug naar indringers

    Onze merken

    • Substral
    • Substral Naturen
    • KB plantenbescherming, ongediertebestrijding, voeding, potgrond
    • Nieuwe Roundup
debug