De 10 meest romantische kamerplanten voor Valentijn

Speciaal voor Valentijn hebben we 10 planten voor jou geselecteerd die er heel verleidelijk uitzien, van artistieke bloemen tot fabelachtig gebladerte… Een boeket rozen is een klassieker voor Valentijn maar het is toch veel leuker om iets minder voor de hand liggend uit te zoeken. Een stijlvolle kamerplant bijvoorbeeld is nu helemaal hot, brengt een stukje natuur in huis en je liefste kan er bovendien langer van genieten

Flamingoplant

Heb lef en kies voor de Flamingoplant of Anthurium. De exotische bloemen in rood, wit, roze of paars staan voor pure luxe. De vorm spreekt voor zich, de wasachtige bloemen bestaan uit een hartvorm en een rechtopstaande kolf.  Maak een statement!

 

 

 

Hartvaren

Als je geliefde fan is van planten terrariums, koop dan een hartvaren (Hemionitis arifolia). Plant deze in een mooie glazen vaas of apothekerspot, heel trendy. Deze dwergplant wordt gewaardeerd om zijn glossy hartvormige bladeren op zijn dunne zwarte stelen. Tip: deze diva neem je best eens mee in een badkamer voor extra luchtvochtigheid.

terrarium valentijn

Hartjesplant

De hartjesplant of Valentine hoya (Hoya kerrii, foto bovenaan) is een logische keuze met Valentijn: klein maar perfect gevormd en met een onmiskenbare liefdesboodschap. En, wat ook handig is, het plantje is bijna onverwoestbaar, op voorwaarde dat je niet te veel water geeft. Hou er wel rekening mee dat het plantje uiterst langzaam groeit. Perfect als je niet veel ruimte hebt voor kamerplanten. 

Chinees lantaarnplantje

Een van de meest geliefde kamerplanten van dit jaar is het Chinees lantaarnplantje (Cerepegia woodii). Niet altijd gemakkelijk te vinden in de handel maar als je een exemplaar kunt bemachtigen, zal het plantje het hart van elke plantenfan sneller doen slaan dan bij het zien van een bos rozen. Ondanks het delicate uiterlijk van zijn hartvormige, zilver gegraveerde bladeren en de draaddunne stelen, is dit een taaie plant die het op veel plekken in huis goed zal blijven doen. Heel mooi als hangplantje of in een hoge pot.

Vlinderorchidee

Geef je je liefste graag bloemen die veel langer blijven dan een boeket? Kies dan voor de Vlinderorchidee of Phalaenopsis. Een orchidee staat symbool voor schoonheid, rijkdom en kracht. In China staat de orchidee symbool voor vruchtbaarheid. met een orchidee laat je iemand weten dat je die persoon mooi en lief vindt. Tip: Als je een blauwe orchidee koopt, hou er dan wel rekening mee dat deze met kleurstof is behandeld, zodat de plant bij de volgende bloei witte bloemen zal hebben. Geef er eventueel een flesje Substral orchideeënmeststof bij om je liefste het extra gemakkelijk te maken om planten langer mooi te houden.

Woestijnroos

woestijnroos

Met de trend van de vetplanten die nog steeds in de lift zit, is een bijzonder lid van deze plantenfamilie een originele keuze op 14 februari. De woestijnroos of Kalanchoë Thyrsiflora, is een leuke plant met gewaagde bladeren die perfect passen in een strak interieur. De plant doet het goed op een zonnige plaats of op een vensterbank. Hoe meer zon, hoe roder de bladeren. Zoek naar de cultivar 'Hot Lips' voor een extra vurige kleur.

Jasmijn

De Jasmijn is de ideale slaapkamerplant; niet alleen heeft de jasmijn een verleidelijke zalige geur, die bovendien rustgevend en kalmerend zou werken. Jasmijnolie staat ook bekend als een van de krachtigste afrodisiaca. En het feit dat de bloemen in het donker opengaan, draagt alleen maar bij aan de zwoele, verleidelijke charmes. Verder staat de Jasmijn symbool voor puurheid, eenvoud, bescheidenheid en kracht.

Hartjes Philodendron

Jawel, nog een plant met hartjesblaadjes, wel een grote snelgroeiende versie die Philodendron Scandens. Je kunt ook een groot exemplaar kopen, opgekweekt aan een mosstok als mega-liefdesverklaring. Het is nodig om deze plant geregeld te benevelen, dus laat misschien zien hoe attent je bent door een trendy alu plantensproeier en extra voedingsstoffen voor planten aan het geschenk toe te voegen.

Gatenplant

Monstera gatenplanten

De weelderige Gatenplant of Monstera is de onmisbare kamerplant, zeker als Instagram bekijkt. 

Als jouw wederhelft een absolute plantenfan is, zal je met het kiezen van deze plant absoluut scoren.  Het is echt een trend om deze plant met diep uitgesneden bladeren in huis te halen. Zorg wel voor voldoende plaats voor deze grote plant, een lichte plek zonder direct zonlicht.

 

 

 

Paradijsvogelbloem

Als afsluiter kiezen we de exotische Strelitzia, deze bijzondere kamerplant zal absoluut de show stelen in de huiskamer. Als je geliefde geen fan is van rode bloemen, overweeg dan iets oranje, donkerpaars en stekelig. Een andere naam is Paradijsvogelbloem, in warme oorden waar de plant groeit, gebruiken de vogels het schutblad als zitplaats waardoor de bloem zich opent.  De verzorging is niet zo moeilijk als het lijkt, de plant heef het hele jaar door veel licht nodig en een koele kamer in de winter. Strelizia Paradijsvogelbloem

Reken maar dat je zult scoren met deze groene Valentijn !

Terug naar kamerplanten

    Onze merken

    • Substral
    • Substral Naturen
    • KB plantenbescherming, ongediertebestrijding, voeding, potgrond
    • Nieuwe Roundup
debug