Groentrend – Groen in glas

Een leuke nieuwe trend is een minituin achter glas, een terrarium in huis.  Een trendy en makkelijke manier om je interieur op te vrolijken.  Door het glas komt de structuur van de bladeren nog beter tot zijn recht en je kunt er eindeloos mee combineren. En nog een pluspuntje, een terrarium vraagt weinig onderhoud, minder dan gewone kamerplanten. Proberen dus!

Mini-tuin

Je kunt een terrarium maken in alles wat van volledig transparent glas. Kies een mooie pot, schaal of vaas of gebruik een oud aquarium. Je kunt de pot open laten of afsluiten naar gelang je voorkeur. Wees origineel !  Je vult de bodem met potgrond en voegt ook steentjes of stukjes glas toe voor drainage, om te voorkomen dat je planten onder water komen te staan bij te veel water geven. Ideaal is 2/3 planten en 1/3 onderlaag.  De keitjes zorgen ook voor een extra trendy touch.

Planten kiezen

Nu kun je planten kiezen. Alles is mogelijk, hou wel rekening met de grootte van je terrarium. Planten groeien al snel uit een klein terrarium. Zet kamerplanten bij mekaar die van dezelfde omstandigheden houden. Vetplanten en cactussen bijvoorbeeld, die hebben allebei niet veel water nodig. Varens en mini-orchideeën houden van een vochtige omgeving.  Plant de planten op enige afstand van de zijkant van de pot om te voorkomen dat de blaadjes er tegen aan plakken. Als planten moeilijk lukt omdat je er niet bij kunt, kun je altijd met een lepel proberen.

Verzorging

Planten in een terrarium hebben absoluut licht nodig maar geen direct zonlicht.  Zorg er wel voor om geregeld de dode blaadjes van de plantjes te halen om schimmels te voorkomen.  Planten in een terrarium hebben minder water nodig, dit geldt zeker voor vetplanten en cactussen.

Terug naar kamerplanten

    Onze merken

    • Substral
    • Substral Naturen
    • KB plantenbescherming, ongediertebestrijding, voeding, potgrond
    • Nieuwe Roundup
debug