Slakken

Omschrijving

Waarschijnlijk moeten we niet meer vertellen hoe deze beestjes eruit zien. Bovendien geeft het zilverachtige spoor dat slakken achterlaten je een duidelijk idee van waar ze kwamen en waar ze naar toe zijn gegaan na het eten van je Hosta. Maar we geven je graag een aantal interessante/verrassende feiten mee, waardoor je een beter beeld krijgt van wat je precies moet bestrijden.

90% van de naaktslakken leeft onder de grond tijdens de dag. In 1m² leven er ongeveer 200 slakken, wat – voor een gemiddelde tuin – neerkomt op een totaal van ongeveer 15 000 naaktslakken.

Symptomen

Bijna volledig of volledig afgevreten bladeren, gaten in groenten of bloemknoppen.

Behandeling

Een tuin zal nooit vrij zijn van slakken. Dus richt je best je aandacht op het beschermen van de meest gevoelige of belangrijke planten. Maar, als je ondertussen een slak tegenkomt in de tuin, doe je er goed aan om deze op te pakken en te verwijderen uit je tuin. Maar hoe bescherm je nu eigenlijk je planten tegen deze slakken? Een eerste methode is korrels op de grond te strooien rond de kwetsbare planten. Deze korrels heb je zowel in een biologische als niet-biologische variant. Zo heb je bijvoorbeeld Naturen Limex Bio Tegen slakken. Dit is een biologisch lokmiddel in korrelvorm dat alle soorten naaktslakken op groenten, aardbeien, bloemen en sierplanten elimineert. Een niet-biologisch middel is dan weer KB Limex Ultra, een fijngekorreld lokaas dat ongewenste naaktslakken in de tuin bestrijdt. Opgelet met kinderen en huisdieren, hou deze korrels zeker buiten hun bereik.

Terug naar stel een diagnose

    Onze merken

    • Substral
    • Substral Naturen
    • KB plantenbescherming, ongediertebestrijding, voeding, potgrond
    • Nieuwe Roundup
debug