Spint

Omschrijving

Spint zijn waarschijnlijk de kleinste, zuigende insecten die er bestaan (minder dan 1mm groot), maar komen wel het meest voor. Ze zijn zo klein dat je een vergrootglas nodig hebt om ze te zien. Maar, vergis je niet! Door hun kleine gestalte, ze zijn nog steeds een moeilijke plaag. Ze houden van warme en droge omstandigheden, dus ze zijn meestal te vinden in huis, in oranjeries, serres,…

Wanneer het heel warm is, kan je ze ook buiten terugvinden. In het begin van het jaar zijn ze gelig van kleur, maar ze veranderen naar een rode kleur wanneer de zomer overloopt in de herfst.

Symptomen

De bladeren verliezen in een eerste stadium hun glans en worden mat. Wanneer de aantasting vergroot, zullen de bladeren verkleuren naar een gele/witte kleur. Draai in dit geval het blad om en zoek – door middel van een vergrootglas – naar de insecten en hun ovaalvormige eitjes.

Behandeling

Gebruik een insecticide speciaal voor bladluizen en spint, zoals Naturen Plantaardig Insecticide. Wil je een plaag vermijden, behandel dan je planten vooraf met Brandnetelgier.

Lees voor gebruik aandachtig de gebruiksaanwijzing. Gebruik insecticides veilig.

Terug naar stel een diagnose

    Onze merken

    • Substral
    • Substral Naturen
    • KB plantenbescherming, ongediertebestrijding, voeding, potgrond
    • Nieuwe Roundup
debug