Decoreer je terras! Zet de bloemetjes buiten

Laat je inspireren door onderstaande tips en geniet van een gezellig terras.  Start met de juiste potgrond en kies de juiste voeding. 

Tikje wild

Spontaan en natuurlijk, met een tikje wild... waarom zou een terras er altijd clean uit moeten zien? Laat het lijken alsof de natuur er zijn gang gaat, zonder regels, al heb jij natuurlijk wel eerst alles doordacht. 

Combineer de blauwe en witte bloemen van bolhortensia's met  passiebloemen,petunia's en verbena. Zet er mooie groene, groengrijze en blauwgrijze bladplanten bij zoals siergrassen en hosta's,.... Kies mooie potten in natuurlijke of verweerde look, in hout, geoxideerd metaal, natuursteen of ruw beton. Alle grijze, groene en aardetinten zijn goed.

Luxueuze terrassen

Maak de opstelling strakker, kies voor grote planten maar zorg dat de vormen natuurlijk blijven. Pak uit met grote blikvangers, voor dat tikje luxe, zoals een hoge pluimhortensia, sneeuwballen, een Toscaanse jasmijn (die geur!), witte rozen... Wit is dé kleur voor een rustig terras.

Kies planten met opvallende bladeren zoals de donzige zilvergrijze ezelsoor, de groenwitte blaadjes van Reumaplant, of het elegante grijzige blad van een olijfboom. Zorg voor een paar chique bloempotten met een zilveren of gouden accent en laat je terras flink wat luxe uitstralen!

Knal met kleur 

Is het leven een groot feest voor jou? Laat het dan maar eens flink knallen op je terras! Zorg voor een vrolijk en kleurrijk sfeertje, en combineer naar hartenlust felle en zachte tinten door elkaar. 

Laat je helemaal gaan in een bonte mix van planten en potten, van geel, rood, muntgroen tot pimpelpaars. Toppers voor een zo'n knotsgek terras zijn prachtig exoten als Mandevilla en Bougainvillea, fuchsia, petunia, geraniums, rode of oranje rozen, gele tot roestbruine zonnebloem, en aardbeien in potten. Met zo'n terras ga je op wolkjes en meer dan vrolijk door het leven. 

 

Terug naar tuinontwerp

    Onze merken

    • Substral
    • Substral Naturen
    • KB plantenbescherming, ongediertebestrijding, voeding, potgrond
    • Nieuwe Roundup
debug