Substral Naturen Kalk

Substral Naturen Kalk voor een rijke bodem

Deze kalk van Substral Naturen mag gebruikt worden voor de siertuin, de moestuin én het gazon. Substral Naturen Kalk verhoogt de pH en voorkomt zo dat de grond te zuur wordt. Een juiste zuurgraad (pH) van de grond is nodig voor een goede opname van voedingselementen door de planten.

Het product zorgt voor een optimale werking van de toegediende meststoffen en maakt voedingsreserves in de bodem vrij. Bestaat uit fossiele zeewierkalk van coccolieten. Mag gebruikt worden voor de siertuin, de moestuin én ook als gazonkalk. 

Gebruik

Zorg voor een gelijkmatige verdeling van de kalk, hark in zodra de korrels zijn opgelost. Voor een juiste dosering raden wij u aan eerst de bodem te testen. Zo'n analyse kan uitwijzen of het nodig is om de zuurgraad (pH) te verhogen. Is dit het geval, dan zijn grotere hoeveelheden dan de jaarlijkse gift van 5-10kg per 100m² nodig. Bij giften groter dan 15kg per 100m² is het raadzaam 2/3 in het najaar en 1/3 in het voorjaar te strooien. Let op: tussen het strooien van de kalk en bemesting met andere meststoffen moet minimaal een periode van 3 weken liggen.

Dit product mag gebruikt worden in de biologische landbouw, conform EG-verordening nr 834/2007

Samenstelling: magnesiumcalciumcarbonaat 5% MgO; neutraliserende waarde: 50

Verpakking: 4 kg, 20 kg


    Onze merken

    • Substral
    • Substral Naturen
    • KB plantenbescherming, ongediertebestrijding, voeding, potgrond
    • Nieuwe Roundup
debug