Substral potgrond orchideeën

Substral potgrond orchideeën

Orchideeën houden van een luchtige bodem

De orchideeënpotgrond van Substral is ideaal om de wortelvorming en de bloei te bevorderen van alle soorten orchideeën die niet kunnen groeien in klassieke grond. De dennenschors en turf- en kokosbrokjes vormen een drainagesysteem dat toelaat de natuurlijke leefomgeving, wat vocht en lucht betreft, te creëren voor orchideeën.

Verpotten is belangrijk

Het is noodzakelijk om uw orchideeën te verpotten wanneer de wortels zich ophopen aan de rand van de bloempot en uit de pot komen of wanneer de bollen naar buiten wijzen.

Ga als volgt te werk bij het verpotten van orchideeën

1. Bevochtig de potgrond 3 tot 5 uur voor gebruik.

2. Kies een bloempot die voldoende groot is voor de plant en leg een laag grind of hydrokorrels op de bodem.

3. Dek af met een laag orchideeënpotgrond van enkele centimeters.

4. Verwijder verdorde bladeren en bloemstelen. Ontwar de wortels en snijd dode wortels af.

5. Plaats de nieuwe plant niet in het midden, maar iets meer naar de rand, zodat de nieuwe scheuten zich kunnen ontwikkelen.

6. Vul de bloempot met de orchideeënpotgrond tot 2 - 3 cm van de rand en druk lichtjes aan. Geef grondig water. Pas 2 tot 3 weken na het verpotten opnieuw water geven.

Optimale verzorging

Wist u dat Substral een volledig assortiment heeft speciaal voor orchideeën? De juiste potgrond in combinatie met de vloeibare orchideeënmeststof of meststofstaafjes en spray beloven we u een langdurige en evenwichtige groei en bloei van de orchidee. Vind deze producten bij uw dichtstbijzijnde verdeler.

Verpakking: 6L


    Onze merken

    • Substral
    • Substral Naturen
    • KB plantenbescherming, ongediertebestrijding, voeding, potgrond
    • Nieuwe Roundup
debug